Seizoen 2021-2022 is in aantocht!


Enkele weken geleden besliste onze hoofdtrainer, Jo Cappelle, om met onmiddellijke ingang omwille van persoonlijke redenen zijn functie bij K.F.C. Varsenare neer te leggen.  We bedanken Jo voor alle mooie momenten die hij de vereniging recent en in het verleden heeft bezorgd.

Na wat denkwerk en enkele overlegmomenten binnen de sportieve cel heeft K.F.C. Varsenare er nu voor gekozen om de huidige T2, die dit seizoen uit onze eigen jeugdopleiding doorstroomde, Stefaan Ameel, de kans te geven als T1.  Het doet ons een groot plezier om, naast tal van spelers nu ook een hoofdcoach uit eigen midden te kunnen aanstellen.  Deze promotie heeft tot gevolg dat een nieuwe assistent moest worden aangeduid en daarvoor zijn we uitgekomen bij Steven Lampo, jarenlang vaandeldrager en aanvoerder van ons A-team en nu terug aan boord gehaald als T2.

De twee sportief verantwoordelijken voor ons eerste elftal zijn alvast zeer gemotiveerd en krijgen alle credits om samen met onze jonge talentrijke spelersgroep te bouwen aan de sportieve toekomst van onze vereniging.  Keepertrainer Dimitri Claeys, die al eerder vanuit eigen jeugd doorstroomde, blijft op post.

Daarbij aansluitend werd ook beslist om volgend seizoen een tweede eerste ploeg in lijn te brengen; K.F.C. Varsenare B zal uitkomen in vierde provinciale en bestaan uit een kern die volledig werd samengesteld met spelers uit eigen opleiding en begeleid zal worden door Wesley Bonamie, die als kersvers T1 eveneens de overstap maakt uit ons arsenaal jeugdtrainers en zal bijgestaan worden door onze hondstrouwe beloften coach Rony Deprez.

Na de eerdere oprichting van de G-ploeg, samen met K.S.V. Jabbeke en V.K.S.O. Zerkegem en het dit seizoen afgesloten samenwerkingsverband met Cercle Brugge K.S.V. zetten we hiermee veder de toon voor de toekomst van K.F.C. Varsenare.

In dit verband wordt volgend seizoen ook onze Trainers Academy terug opgestart; dit is een ideale en laagdrempelige voorbereiding om ooit jeugdtrainer te worden, iedereen (M/V) met een warm hart voor voetbal en jeugd is welkom en kan inschrijven of vrijblijvend bijkomende informatie inwinnen via danny_deconinck@telenet.be.

Voor komend seizoen hebben we tenslotte nog twee vacante plaatsen in de bovenbouw voor een interprovinciale jeugdtrainer in het bezit van een Uefa B diploma; geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met onze tvjo, yannick.bousson@telenet.be.

https://hln.be/article/~a19524f6