Coordinators – Keepertrainer – Visietrainer

Coördinator onderbouw – Ivo Van den Bergh

Wist je dat trainer Ivo grote fan is van alle spelertjes van de onderbouw van Varsenare? Hij zal komend seizoen instaan voor de categorieën U6 t.e.m. U9. Veel succes Ivo!

Leeftijd: 34

Partner: Annelies

Kinderen: Jules (7) en Remi (5)

Job: Leerkracht Sint-Lodewijkscollege en Vives Torhout

Hobby’s: fietsen, tennis, training geven

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Wie niet? Mijn vader heeft Brusselse roots, dus Nilis, Degryse, Zetterberg, Albert,… Ik zag me er al tussen lopen. Maar helaas…

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Hermes Oostende

Voetbalcarrière eerste elftal: Een jaartje Middelkerke in 2de provinciale, maar studies en talent hielden me voor de rest tegen.

Positie op de grasmat: Verdedigende middenvelder.

Trainerscarrière: 3 jaar duiveltjes Hermes Oostende (later Hoger Op Oostende), 2 jaar voetbalschool Club Brugge, 7 jaar onderbouw Club Brugge (U7-U8-U9)

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Mijn eigen vader bij de ‘scholieren’: consequentie en eerlijkheid, 2 belangrijke begrippen in de voetbalwereld.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: Als speler: elk wedstrijdje, altijd een feest! Als trainer: alle kids een leuk voetbaljaar aanbieden, wat is er mooier?

Waarom voetbaltrainer: Hobby gecombineerd met iets dat ik graag doe, training/lesgeven.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer: Ik ben de fiere papa van 2 toffe kereltjes die graag (zouden) voetballen. Als ik hen en hun vriendjes nog wat kan begeleiden en iets bijbrengen, dan denk ik dat ik zal kunnen terugkijken op een mooie ‘trainerscarrière’.

Waarom KFC Varsenare: Letterlijk en figuurlijk onder de kerktoren, wat kan er nu mooier zijn dan dat?

Favoriete voetbalteam: de onderbouw van Varsenare.

Favoriete voetbalspeler: de spelertjes van de onderbouw van Varsenare

Favoriete voetbaltrainer: collega/vriend STEVEN LUYCKX (25 jaar trainer op KFCV, bravo!)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, buiten

 

Coördinator middenbouw – COACH U11 – Maarten Tratsaert

Wist je dat Maarten in zijn jeugdjaren een begaafd roeier was met heel wat titels op zijn palmares? Maarten zal naast de U11 ook instaan voor de coördinatie van de middenbouw. We wensen hem alvast veel succes toe!

Leeftijd: 46

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Nee, Ik heb gekozen om op mijn 12 jaar een andere sport uit te oefenen namelijk roeien, met veel succes in de jeugdreeksen: 4X deelgenomen aan Wereldkampioenschapen. 4X deelgenomen aan Europese kampioenschapen. 21X Belgisch kampioen.

Voetbalcarrière als jeugdspeler: KSV Bredene tot 12 jaar

Trainerscarrière: KSV Bredene, Cercle Brugge

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Rudy Rycx

Hoogtepunt in jouw trainerscarrière: Halve finale beker van Nieuwsblad met KSV Bredene U9 op Cercle Brugge met een 3e plaats als resultaat.

Waarom voetbaltrainer: Toen mijn zoon Jelle begon te voetballen bij de U6 van KSV Bredene hadden ze een afgevaardigde nodig en hebben ze mij als Chinese vrijwilliger aangeduid. Toen de huidige trainer door werkomstandigheden moest stoppen, heb ik de trainingen en wedstrijden overgenomen voor de rest van het seizoen. En zo is de trainersmicrobe begonnen met als doel de spelers van om het even welk niveau beter te maken. Intussen zijn we 11 jaar verder en heb ik een UEFA B diploma gehaald aan de Vlaamse trainerschool. Intussen is ook mijn jongste zoon Lander een voetballertje geworden en hoop ik hem ook wat bij te kunnen brengen in zijn opleiding als voetbalspeler.

Waarom KFC Varsenare: Ik kende de club al heel lang en weet dat er zeer kwalitatieve voetbalopleidingen gegeven worden. Ik had in het verleden al een paar keer een trainersaanbieding geweigerd om de verdere uitbouw van KSV Bredene te optimaliseren en ze te helpen hun Provinciaal 2 sterrenlabel te halen. Wat uiteindelijk ook gelukt is. Toen mijn oudste zoon Jelle vorig seizoen zijn overgang van KSV Bredene naar de IP15 van Varsenare maakte voelden wij ons onmiddellijk op ons gemak en van het één kwam het andere. Ik hielp wat met de trainers van de U13 en was afgevaardigde bij de IPU15. Met gevolg dat mijn jongste zoon Lander ook voor de blauw zwarte kleuren van Varsenare heeft gekozen en ik mij nu voor 200% zal inzetten voor KFC Varsenare.

Favoriete voetbalteam: Club Brugge

Favoriete voetbalspeler: Leonel Messi, Peter Creve

Favoriete voetbaltrainer: Pep Guardiola

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen en binnen

KEEPERTRAINER U10 t.e.m U13 & A & B team – Dimitri Claeys

Wist je dat Dimitri heel wat uren op het trainingsveld spendeert? Hij neemt de U10 t.e.m. de U13 & het A- en B-team onder zijn hoede en daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen keeperschool te Varsenare, met name TopSave. Veel succes komend seizoen Dimitri!

Leeftijd: 32

Partner:Sylvie

Kinderen:2 stiefzoontjes

Job: Bombardier

Hobby’s: training geven, uit eten,…

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Wie niet?

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Cercle – E.Brugge

Voetbalcarrière eerste elftal: E.Brugge – PSO(Futsal)

Positie op de grasmat: Doelman

Trainerscarrière: E.Brugge – KV Kortrijk (Keeperschool), KSK Steenbrugge – KFC Varsenare

Als speler heb ik an volgende trainer het meeste geleerd: Van ieder trainer leer je ongetwijfeld iets. Maar natuurlijk in het keepersvak leer je uiteraard het meeste van je keeperstrainer(s). Tijdens keeperskampen keeperstraining krijgen van Loose (ex club brugge) Vandevelde (ex cercle brugge) herinner ik me nog goed en stak ik ernorm van op.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: opstart van me keeperschool -> TopSave Keeperschool in samenwerking met KFC Varsenare.

Waarom voetbaltrainer: Nadat ik had beslist om te stoppen kreeg ik de vraag van E.Brugge of ik het zag zitten om te starten als keeperstrainer bij de jeugd en dat sprak me wel aan. Verder wou ik het beter kunnen/willen doen dan dat ik het heb aangeleerd gekregen van sommige keepertrainers.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer: TopSave keeperschool verder uitbouwen – de jongens een zo goed mogelijke keeperopleiding aanbieden – doelmannen vanuit de jeugd laten doorstromen naar het 1ste elftal

Waarom KFC Varsenare: Ik krijg heel wat vertrouwen vanuit de club – woon er vlakbij – bij KFC Varsenare geloven ze in hun jeugd, als je ziet hoeveel jeugdspelers er de laatste jaren doorstromen naar het 1ste elftal.

Favoriete voetbalteam: Feyenoord Rotterdam

Favoriete voetbalspeler: Hier kies ik uiteraard voor doelmannen De Gea, Becker, Buffon, Oblak, Courtois,…

Favoriete voetbaltrainer:Hier kies ik voor een keeperstrainer in de plaats. Guy Martens (KRC Genk)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 11 mensen, staande mensen, kind, buiten en natuur

VISIETRAINER U12-U13 – Rik Brusseel

Wist je dat Rik reeds 22 jaar actief is in het jeugdvoetbal, waaronder heel wat jaren te Varsenare? Rik zal komend seizoen ondersteunend werken bij de leeftijdsgroepen U12 en U13. Veel succes Rik!

Leeftijd: 48 jaar

Partner: dame fortuna (vrijgezel dus)

Kinderen: Tristan Brusseel en Nathan Brusseel

Job: leerkracht natuurwetenschappen en lichamelijke opvoeding – trainer

Hobby’s: sporten (joggen en padel), voetbaltraining geven, strips en boeken lezen, lesgeven, koken en film kijken.

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: neen, ik speelde wel heel graag voetbal maar daar heb ik eigenlijk nooit aan gedacht.

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Eendracht De Haan, KV Oostende en Union Zandvoorde.

Voetbalcarrière eerste elftal: ik heb een korte rechtsvoor carrière gehad bij Bredene.

Positie op de grasmat: 7

Trainerscarrière: preminiemen bij Jong Male, duiveltjes bij KFC Varsenare, voetbalschool van Club Brugge KV, voetbalschool Varsenare, coördinator bij KFC Varsenare, samen met Patrick trainer en oprichter van Axa Sport voetbalschool, scout Club Brugge KV, trainer onderbouw Club Brugge KV, trainer U9 en U10 KFC Varsenare, coördinator middenbouw KFC Varsenare, trainer U21 KFC Varsenare en visietrainer KFC Varsenare. De jaartallen staan er niet bij, maar ik ben al 22 jaar actief in het jeugdvoetbal.

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: eerlijk, dat zou ik niet meer weten. Bij E. De Haan vertelde er me een trainer eens tijdens de rust ‘je kan één speler dribbelen, een tweede ook maar dan moet je inspelen of trappen op de goal, want de eerste komt terug. Dat was dan een papa die voor de gelegenheid insprong Voor het overige heb ik eigenlijk weinig opgestoken van m’n trainers, de mensen deden dat met hart en ziel en ik kwam graag, maar was een te grote speelvogel. Ik lette niet goed op. Het niveau van training geven was toen niet zo hoog als nu. Veel trainers nu zijn beter gevormd dan vroeger. De visie op opleiding is ook meer onderbouwd dan vroeger.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: ik vind het jeugdtrainer zijn gewoon een hoogtepunt. Ik geniet altijd na een geslaagde training, wedstrijd, sportkamp…het is gewoon leuk om met de kinderen bezig te zijn. De vreugde van een speler nadat hij/zij een doelpunt scoort is telkens een hoogtepunt.

Waarom voetbaltrainer: ik speelde zelf graag voetbal, geef graag les, en ik vond dat ik zelf zelden getraind werd door goeie trainers. Ik wou het gewoon beter doen.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer: me blijven amuseren in het voetbal. Kinderen blijven beter maken. M’n voetbalschool verder uitbouwen.

Waarom KFC Varsenare: Toen ik trainer was bij Male moest ik tegen Varsenare spelen. Ik was toen gecharmeerd door het spel van Varsenare, door de accommodatie toen ik er voor het eerst kwam. Patrick De Baets was toen trainer bij Varsenare. Ik kon goed opschieten met Patrick, ben daardoor het seizoen erna bij Varsenare aan de slag gegaan. De club lag dichter bij waar ik woonde in Sint Andries, dat gaf ook de doorslag. Patrick is nog steeds m’n beste vriend, Varsenare is een deel van m’n leven gebleven. Ik kom er nog steeds graag, ik heb er veel leuke mensen en vrienden leren kennen. En de blauw zwarte kleuren zijn toch ook niet onbelangrijk.

Favoriete voetbalteam: Club Brugge, AS Roma en Chelsea.

Favoriete voetbalspeler: Dat is een moeilijke. Er zijn er meerdere. Nathan Brusseel, toen hij nog speelde. Net als Totti en Ceulemans.

Favoriete voetbaltrainer: Claudio Ranieri, een echte Romein.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 11 mensen, staande mensen, kind en buiten

 

 

 

 

Geen ploeg GU21 gedurende seizoen 2018-2019 en 2019-2020.

Kalender

Rangschikking