IPU15

COACH IPU15 – Wesley Bonamie

Wist je dat trainer Wesley als speler een rasechte spits was? En dat hij enorm veel ‘goesting’ heeft om zijn ervaring door te geven aan de spelers van de IPU15 tijdens zijn derde seizoen als jeugdtrainer te Varsenare.

Kom hieronder meer te weten over trainer Wesley!

Leeftijd: 41 jaar

Partner: Damoiseaux Sophie

Kinderen: Milan en Benito

Job: Bouwvakker

Hobby’s: Voetbal en joggen

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Ja

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Oedelem, Cercle Brugge

Voetbalcarrière eerste elftal: Oedelem, Beernem, Adegem, Lissewege, Dosko Sint Kruis, Hertsberge

Positie op de grasmat: 9

Trainerscarrière: U7 Dosko Sint-Kruis, IPU13 Varsenare

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Van alle trainers die ik doorheen de jaren mocht meemaken heb ik altijd wel iets opgestoken. Sommige coaches hamerden op discipline terwijl anderen de nadruk op het tactische vlak legden. Ik denk dat het als speler belangrijk is om steeds open te staan voor de raad van jouw coach, dan beslis je zelf wat je er mee kunt aanvangen.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: Dat zal de promotie met Adegem geweest zijn.

Waarom voetbaltrainer: Ik ben er wat onverwachts ingerold en sindsdien heb ik helemaal de smaak te pakken. Aangezien ik nog steeds ‘zot’ ben van het spelletje is het als trainer fantastisch om betrokken te zijn bij al het leuks dat voetbal te bieden heeft.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer: Ik heb uiteraard ambitie om in de toekomst stappen te zetten echter heb ik momenteel enorm veel goesting om de spelers van de IPU15 individueel en als team beter te maken. De prioriteiten liggen dus momenteel bij de IPU15.

Waarom KFC Varsenare: Een tweetal jaren terug maakte mijn zoon de overstap van Cercle Brugge naar KFC Varsenare. De keuze voor Varsenare was er omdat ze op interprovinciaal niveau spelen en tevens een goede jeugdwerking hebben. Nadat Benito de voorbereiding was gestart kwam de vraag om mij te engageren als trainer bij KFC Varsenare bij de IPU13. Sindsdien voel ik me dan ook als een vis in het water bij deze warme familiale club.

Favoriete voetbalteam: Club Brugge

Favoriete voetbalspeler: Jan Ceulemans

Favoriete voetbaltrainer: Pep Guardiola

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en drinken

Winterkampioen 2019-2020 !

 

Kalender

Rangschikking

Hieronder de ploeg die het nationale voorbereidingstornooi IPU15 won in augustus.