IPU16

Ploegfoto 2021-2022 nog in opmaak!

 

COACH IPU16 – Sander Meulemeester

Wist je dat Sander, een nieuwkomer in ons trainerskorps, als jeugdspeler van bij de U8 tot aan de U19 op Cercle Brugge voetbalde? En dat de keuze voor Varsenare werd gemaakt omwille van het feit dat er heel wat jeugdspelers kunnen doorgroeien naar het eerste elftal?

Leeftijd: 28 jaar

Partner: Ik ben inmiddels 9 jaar samen met Ilse Coopman, waarvan 2 jaar getrouwd.

Kinderen: Ik heb 1 zeer levendige, actieve, lieve dochter van 1 jaar. (Maribelle)

Job: Ik ben leerkracht in het secundair onderwijs. Ik geef PAV in het KA te Knokke-Heist.

Hobby’s: Uiteraard voetbal en ik doe ook actief aan wielrennen. Dit jaar reed ik 2000 km op de Vlaamse wegen.

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Uiteraard, zoals velen.

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Ik doorliep alle elite jeugdreeksen van Cercle Brugge. (U8-U19)

Voetbalcarrière eerste elftal: KVE Aalter (2de prov), KVV Zelzate (1ste prov), FC Veldegem (3de prov en 2de prov), VVC Beernem (3de prov),
Jong Male (3de prov), Daring Brugge (4de prov)
Noot: Ik speelde nooit kampioen als speler, maar ik won zowel bij Aalter, FC Veldegem en Daring Brugge de eindronde om promotie.

Positie op de grasmat: Voornamelijk 3 en 4. Ik depanneerde ook wel eens op positie 5, 2 en 6.

Trainerscarrière: U13 VVC Beernem, U15 Jong Male, U15 Daring Brugge (kampioen), U17 Daring Brugge, U21 KSK Snaaskerke, U21 Daring Brugge, T2 Daring Brugge

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Ik heb van iedere trainer in mijn loopbaan wel iets geleerd. Ik heb helaas ook vaak gezien hoe het niet moet. Er zijn 3 trainers die ik niet zal vergeten.
1) David Carpels: Hij was mijn trainer bij de U17 en U19 van Cercle- Brugge. Hij was zeer vernuft op tactisch gebied en zeer innoverend. Hij leerde mij als een van de weinige trainers spelen in een bepaald spelsysteem en daar trainden we bijzonder veel op. Vooral aanvallende looplijnen werden zeer veel getraind wat op zaterdag zeer nuttig was. Hij introduceerde ook video- analyses van onze wedstrijden. Ook op dat vlak liep hij al ver voor op andere trainers. We trainden met hem ook zeer veel op stilstaande fases, iets wat ik als coach ook zeer belangrijk vind.

2) Hans Christiaens: Hij was mijn coach bij de eerste ploeg van KVE Aalter. Zelden heb ik iemand gezien die op tactisch gebied sterker was dan hem. Hij zorgde altijd voor een volledig scoutingsverslag van de tegenstrever op zondag. Hij paste zich heel vaak aan waardoor we in zeer veel formaties hebben gespeeld, maar vrijwel altijd met succes. De zwaktes van je tegenstander kennen is bijzonder belangrijk in het voetbal. Hij speelde daar altijd gretig op in.

3) Gino Hoppe: Hij was mijn coach bij de eerste ploeg van FC Veldegem. Van hem leerde ik dat je pas als ploeg kan presteren als de teamgeest en sfeer goed zit. Het jaar onder hem was geweldig, de kantine draaide op volle toeren toen. We begonnen met 1/15 aan de competitie, maar konden op het einde van het seizoen een ticket voor de eindronde bemachtigen. Daarin werden we kansloos geacht, maar we speelden toen iedereen van de mat. We wonnen op favoriet SV Oostkamp en in de finale wonnen we afgetekend van Cercle – Oedelem met 5-0.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière:
• Zowat alle wedstrijden tijdens mijn periode bij Cercle zullen mij voor altijd bij blijven. Ik had het voorrecht om te spelen tegen jongens als: Lukaku, Lestienne, Courtois, Casteels,.. Toen waren het nog onbekenden, maar je kon toen al zeggen dat zij het wellicht gingen maken. Ook alle derby’s waren prachtige momenten.
• De titel als trainer met de u15 van Daring Brugge was mooi. Ik had toen een schitterende lichting.

Waarom voetbaltrainer:  Ik ben altijd al bezig geweest met nadenken over voetbal. Dat begon al toen ik klein was en FIFA speelde op de Playstation. Gezien ik door mijn diabetes vroeg gestopt ben als speler dan was het trainerschap een logische volgende stap.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer:  Het is voor iedere coach een doel om elke speler in je kern beter te maken. Ik heb vrij veel ambitie, maar ik wil bewust nog niet teveel vooruit kijken. Mijn ambitie ligt nu vooral bij de IPU17 die ik komend seizoen onder mijn hoede zal hebben.

Waarom KFC Varsenare:  Ik koos voor Varsenare omdat dit al jaren een stabiele vereniging is met een duidelijke structuur. Daarnaast krijgen jeugdspeler ook de kans om door te groeien naar het A-elftal. Dat vind ik heel belangrijk!
Ook het interprovinciaal voetbal spreekt mij zeer aan. Die zaken gaven de doorslag om mij te engageren voor KFC Varsenare.

Favoriete voetbalteam:  Real Madrid

Favoriete voetbalspeler: Marco Verratti. Hij heeft een geweldige techniek en vista. Daarnaast loopt hij altijd bijzonder slim en schuwt hij de duels zeker niet ondanks zijn relatief kleine gestalte.

Favoriete voetbaltrainer: Jurgen Klopp

Voetbalseizoen 2020-2021:

COACH IPU16 – Tim Van der Elst

Wist je dat Tim nog in het eerste elftal van Varsenare heeft gespeeld? Hij maakt zijn debuut voor de club van zijn hart in de finale van de eindronde in en tegen KSV Jabbeke.

Kom hieronder nog meer te weten over onze coach van de IPU16!

Leeftijd: 38

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: ja en neen (ik had rap door dat ik dat niveau nooit ging behalen)

Voetbalcarrière als jeugdspeler: Club Brugge, KFC Varsenare

Voetbalcarrière eerste elftal: KFC Varsenare, KVC Ardooie

Positie op de grasmat: Centrale Middenvelder

Trainerscarrière: KFC Varsenare, KV Kortrijk, KSV Roeselare

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Martin Van Gierdeghom

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: Debuut voor KFC Varsenare in de finale van de eindronde in en tegen KSV Jabbeke

Waarom voetbaltrainer: Na mijn knieblessure wou ik absoluut in het voetbal blijven. Ik kreeg toen ook de aanbieding om als jeugdtrainer aan de slag te gaan bij Varsenare. En de rest is geschiedenis.

Waarom KFC Varsenare: Varsenare is van kleins af aan al mijn Club. Ik ben er gestart op mijn 10 jaar als jeugdspeler, heb er nadien alle jeugdreeksen doorlopen en ben nu uiteindelijk doorgegroeid tot jeugdcoördinator/Trainer.

Favoriete voetbalteam: Club Brugge

Favoriete voetbalspeler: Paul Okon, Fernando Redondo, Demetrio Albertini

Favoriete voetbaltrainer: Jurgen Klopp

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, sportende mensen
Voetbalseizoen 2019-2020:

Logo Peter Calleeuw

Kalender

Rangschikking