Dit is KFC Varsenare – infobrochure – Panathlonverklaring

 

logo KFC Varsenare

Geschiedenis

De club Varsenare werd opgericht in 1949 en ging van start in de provinciale reeksen.

In de archieven van de Krant “Burgerwelzijn” van 2 december 1949, vonden we het eerste gedocumenteerde wapenfeit van KFC Varsenare, Het is niet duidelijk in welke reeks of competitie, maar het beschrijft een mooie overwinning op Sijsele na een moeilijke start aan de competitie.

KFC Varsenare 1960

In 2006/07 werd de club kampioen in 2de Provinciale en promoveerde zo naar de hoogste provinciale reeks. In 2010/11 werd Varsenare 15de en degradeerde zo na vier seizoenen terug naar 2de Provinciale.

Het eerste seizoen na de degradatie plaatste men zich echter alweer voor de eindronde. Varsenare won daar van Veurne en Adinkerke. In de finale verloor men van FC Helkijn, maar omdat eersteprovincialer KSC Menen in de interprovinciale eindronde won van Tertre en promoveerde, kwam een plaats vrij in 1ste Provinciale en kon KFC Varsenare weer promoveren. Echter een jaar later werd KFC Varsenare 15de en zakte het terug naar 2de Provinciale. 2 jaar na de degradatie (in het seizoen 2014/15) plaatste de ploeg zich voor de eindronde maar verloor die. Na een 5de plaats in het seizoen 2016/17 mocht Varsenare terug meedoen aan de eindronde. Na winsten tegen FC Meulebeke, Exelsior Zedelgem en VK Dadizele promoveerde KFC Varsenare na 4 jaar terug naar de hoogste provinciale reeks.

Rik Bouckaert werd na het vertrek van Jo Capelle de trainer van KFC Varsenare. In het seizoen 2017/2018 kon de jonge ploeg opnieuw de degradatie niet ontlopen, maar in het seizoen 2018/2019 werd de ploeg oververdiend kampioen in 2de Provinciale. Na één seizoen (2019/2020) in 1ste Provinciale, die door de Corona-pandemie vroegtijdig werd stilgelegd, treedt KFC Varsenare opnieuw aan in 2de Provinciale, eerst onder leiding van de terugkerende trainer Jo Capelle. Vanaf seizoen 2021-2022 start KFC Varsenare onder leiding van trainer Stefaan Ameel en Steven Lampo in 2de Provinciale en start voor het eerst ook een 2de ploeg met 100% eigen jeugdspelers in 4de Provinciale, geleid door trainer Wesley Bonamie.

De club werd tussen 1978 en 2013 geleid door wijlen voorzitter Gilbert D’Hondt. Hij was op het einde van zijn carrière ook lid van het uitvoerend comité van de KBVB. Hij werd opgevolgd door Dhr Alain De Plancke die tot op de dag van vandaag nog steeds de voorzitter is.

Dit is KFC Varsenare.

Download hieronder:

KFCV infobrochure 2020-2021 (website)

 

KFC VARSENARE =  RESPECT voor 

  • Accommodatie
  • Scheidsrechters
  • De tegenstander = fair play
  • De trainers, begeleiders en bestuursleden
  • De medespelers – elk met hun kunnen en onvolkomenheden met hun recht op eigenheid en geaardheid

Panathlonverklaring

Zie bijlage: panathlonverklaring_over_ethiek_in_de_jeugdsport