IPU14

COACH IPU14 – Karel Maenhout

Wist je dat trainer Karel nog wekelijks mini-voetbal speelt met zijn vrienden bij ‘De Rob & De Roover’? En dat hij voor het derde jaar op een rij trainer zal zijn van de IPU14?

Kom hieronder nog meer te weten over Karel!

Leeftijd: 33 jaar

Partner: Jana Van Tuyckom

Kinderen: /

Job: Sportleerkracht bij SBSO De Varens

Hobby’s: Mini-voetballen bij ‘De Rob & De Roover’, organisator Rabona Soccer VZW, lopen, fietsen en sinds de corona-crisis heb ik het schaakbord nog eens van onder het stof gehaald

Droomde je er vroeger van om profvoetballer te worden: Absoluut

Voetbalcarrière als jeugdspeler: KSV Cercle Brugge (tot U14), KFC Varsenare

Voetbalcarrière eerste elftal: KFC Varsenare (enkele invalbeurten), KSV Jabbeke

Positie op de grasmat: Behalve centraal achteraan en in doel heb ik overal gespeeld tijdens mijn carrière. Bij voorkeur toch het liefst op de 11 of centraal op het middenveld.

Trainerscarrière: KFC Varsenare voetbalschool en later U8 in combinatie met voetbalschool KSV Jabbeke, U9 Cercle Brugge, coördinator onderbouw Cercle Brugge en daarna achtereenvolgens U13, U12, U14, U14 KFC Varsenare.

Als speler heb ik van volgende trainer het meeste geleerd: Onder trainer Danny Deconinck (U15, U16, U17) leerde ik dat aanvallen de beste verdediging was. We speelden in een soort van 3-3-4 en werden twee maal kampioen in de jeugd met een karrevracht aan doelpunten.
Bij Stefaan Vandermoere voelde ik een ongelooflijk vertrouwen in mijn kunnen. Mede door hem presteerde ik sterk bij de beloften en klopte ik op de deur van het eerste elftal. Wegens de promotie naar 1e provinciale van KFC Varsenare waren de kansen in de toekomst voor heel wat jongeren miniem en besloten heel wat beloften om hun geluk te beproeven bij andere provinciale teams. Ikzelf koos voor KSV Jabbeke daar Jean-Marie Paternoster aandrong om mijn komst. Ook bij Jean-Marie (en later Wim Crabbeels) voelde ik, net als heel wat andere basisspelers, het nodige vertrouwen om optimaal te kunnen presteren.
Kortom, ik leerde het meeste/presteerde het best bij een coach die aanvallend wil voetballen en vertrouwen geeft aan zijn spelers.

Hoogtepunt in jouw voetbal-/trainerscarrière: De promotie naar 2e provinciale met KSV Jabbeke die we afdwongen in de eindronde. Na onze heenwedstrijd (2-2) in de finale tegen Heist stonden we in de terugwedstrijd een kwartier voor affluiten 2-1 in het krijt met een man minder. Echter keerden we de situatie nog om in een 2-3 overwinning waardoor de promotie een feit was. Never give up!

Waarom voetbaltrainer: Tussen mijn 14 en 18 jaar heb ik uren gesleten aan het verslavende spel ‘Championship Manager’ dus toen was al duidelijk dat naast zelf voetballen ik wel de nodige interesse toonde om ooit trainer te worden. Tijdens mijn opleiding als sportleerkracht ben ik via Rik Brusseel aan de slag gegaan in de voetbalschool te Varsenare. Sindsdien laat de microbe me niet meer los en haal ik mijn voldoening voornamelijk door de progressie die spelers maken op lange termijn.

Waar ligt jouw ambitie als (jeugd-)trainer: Mijn ambitie ligt er vooral in om elk seizoen als trainer beter te presteren en bijgevolg de spelers beter te doen presteren. Zowel in omgang, op tactisch gebied en op vlak van oefenstof heb ik het gevoel dat ik nog marge heb om te groeien wat mij de nodige uitdaging bied.
Bij de U14 voel ik me momenteel het best dus ik hoop dan ook dat ik nog enkele jaren verbonden kan blijven aan deze leeftijd.

Waarom KFC Varsenare: Door de jaren heen is mijn affiniteit met KFC Varsenare zo gegroeid dat het restje haar op mijn hoofd er niet meer aan denkt om elders aan de slag te gaan. Ik woon ondertussen vlak bij het voetbalveld, voel het nodige vertrouwen, beschik elk seizoen over een talentvolle & leergierige groep en zie dat er elk seizoen jeugdspelers doorgroeien naar het eerste elftal. Daar kunnen wij als jeugdtrainers enkel maar trots op zijn.

Favoriete voetbalteam: Cercle Brugge

Favoriete voetbalspeler: Kevin De Bruyne

Favoriete voetbaltrainer: Pep Guardiola

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan
Voetbalseizoen 2019-2020:

Logo Peter Calleeuw

Kalender

Rangschikking